Adressändring

Låt posten följa med till ditt tillfälliga boende

Familjen flyttar utomlands under vintern – så förverkligade de drömmen

Är du en av alla som svurit över Sveriges kalla och gråa vinterväder och drömt dig bort till soligare breddgrader? För Stina Svalin och hennes familj är det verklighet, då de varje år bor en längre period i Thailand.

Att resa har alltid varit en stor del av Stina Svalins och hennes sambo Johans liv. När de fick barn, två söner som idag är 6 respektive 4 år, hade de inga planer på att sluta. Nu delar även de sina föräldrars intresse – och har fått ett andra hem i byn Huay Yang i Thailand.   

– Innan vi fick vårt första barn köpte vi en lägenhet i Thailand, och när barnen kom ville vi inte att det skulle stoppa oss från att leva som innan. Mycket måste såklart anpassas efter barnen och det går inte att göra precis som man vill men vi har behållit den livsstil vi hade sen innan, säger Stina Svalin.

Efter lägenhetsköpet i Thailand åkte familjen ofta dit en månad i taget utspritt över året men nu är de istället där en längre period åt gången, vilket blir i tre månader från december till februari. 

– Jag var tidigare anställd och då tvungen att ta föräldraledigt för att kunna åka. Nu har vi båda egna företag för att kunna resa som vi själva vill. Det kändes lite flängigt att flyga så mycket fram och tillbaka så nu är vi istället borta en längre sammanhängande tid.

Trots att familjen bor i ett land som många ser som ett semesterparadis försöker de behålla sina vardagliga rutiner som att äta på samma tider, träna, jobba under dagarna och att barnen går på svensk förskola och förskoleklass. Den stora skillnaden är att vinterleken byts ut mot häng vid stranden. 

– Barnen tycker det är väldigt spännande! Vi pratar om Thailand någon gång varje vecka när vi inte är där. Det är en stor del av vårt liv, säger Stina.

Eftersom familjen alltid levt på det här sättet vet de inte hur deras tillvaro skulle sett ut annars, men vinterboendet i Thailand har förmodligen enbart varit positivt för de alla.   

– Jag tror att vi har mycket mer tid tillsammans. I Thailand är det väldigt lugnt så det är heller ingen idé att stressa. Det gör att man blir mer närvarande med sina barn och sin familj. Kanske har det också gjort så att vi kommit närmare varandra.

Låt posten följa med till ditt tillfälliga boende
Vill ni också resa en längre period under föräldraledigheten? Kanske har drömmen om ett boende utomlands blivit sann? Genom att beställa Tillfällig eftersändning (som passar er som är borta från 14 dagar och upp till sex månader) så kan du skicka posten till en anhörig i Sverige – när ni själva inte är hemma på er fasta adress.
Beställ Tillfällig eftersändning