Adressändring

Låt posten följa med till ditt tillfälliga boende

Anna skilde sig och lämnade hemstaden för en ny livsstil

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. När Anna Byström från Östersund, nu 44, skilde sig bröt hon upp från hemstaden och blickade framåt. Det beslutet har öppnat dörrar hon aldrig kunde föreställa sig. 

I högstadiet träffade hon en kille. De hängde ihop en stund i nian och blev sedan tillsammans igen i 20-årsåldern. Efter ett antal flyttar och år gifte de sig och köpte hus i Östersund. Anna fick en chefsposition på en myndighet och utifrån sett var allt toppen, men med åren insåg hon att hon ville leva ett annat liv.

När hon var 32 år skilde hon sig från sin man. De sålde huset, Anna skaffade en egen lägenhet men snart kände hon ändå att hon behövde lämna sin hemstad och göra något helt annat.

– Jag var 32 och kände ganska snabbt att jag inte ville vara där, i Östersund. De vänner jag hade där hade barn, de levde ett annat liv och jag var rädd för att mitt liv skulle bli tråkigt där, att jag skulle känna mig ensam, berättar Anna.

Hon tog kontakt med en bekant i Stockholm, en stad hon dittills mest kände som en plats där Sergels torg, Gamla stan och stressade människor fanns. Men tillvaron hennes bekant beskrev tilltalade Anna.

– Hon levde ett liv som jag ville leva, helt enkelt. Jag sa åt henne att hon måste lära mig att vara singel.

Anna fick en ny tjänst inom samma myndighet i Stockholm och bara ett par månader efter att hon fått idén om flytt till huvudstaden hade hon lämnat sin hemstad för att flytta 55 mil söderut. Nu började en ny utmaning; att hitta ett hem på Sveriges tuffaste bostadsmarknad.

– Jag mådde bra, beslutet kändes rätt från början, men det var tufft att som vuxen inte kunna skapa sig ett eget hem. Det blev många lägenheter i andra hand, några månader här och några år där. När jag hade flyttat in i den femte lägenheten vaknade jag upp första natten och kände väldigt starkt att jag måste ha en bostad, det här måste lösa sig!

Den morgonen vann hon budgivningen för den bostad hon bor i än i dag.

Det nya jobbet hon fick via sin gamla arbetsgivare byttes snabbt mot ett jobb på regeringskansliet, för att efter några år bytas ut igen. Den gången startade hon eget och driver nu två företag. Ett där hon arbetar som konsult i olika projekt, och ett annat, The Skin Agent, som utvecklar och säljer anti-skavsårsprodukter.

– Jag lever väldigt mycket utifrån vad jag känner för att göra just nu, och jag har en övertygelse om att allting löser sig. Jag vet inte alltid hur, men det gör det. Det har varit en väldigt häftig resa och jag har träffat människor och hamnat i sammanhang som jag aldrig hade kunnat fantisera om. Men mitt dramatiska beslut att flytta möjliggjorde det.

Trots den inledningsvis besvärliga boendesituationen säger Anna att hon aldrig ångrat sitt val att flytta. Hennes välmående har ökat och hon känner att det liv hon lever nu passar henne som person mycket bättre.

– Jag tror att många tänker att de egentligen vill leva sitt liv på ett annat sätt men att de är fast i det man kallar trygghet, och ofta handlar det ju om jobb. Men även jobb och företag kan försvinna, det enda man egentligen kan styra över själv är att försöka leva det liv man vill leva.

Låt posten följa med till ditt tillfälliga boende
Har du också brutit upp från ditt gamla liv för att testa någonting nytt? Ibland är det svårt att hitta en fast bostad medan livet håller på att förändras. Kom ihåg att beställa Tillfällig eftersändning (som passar dig som har tillfälligt boende i 14 dagar och upp till sex månader) så att posten kommer fram till den adress där du befinner dig just nu.
Beställ Tillfällig eftersändning